Limburgers gezocht voor botenparade Amsterdam

De botenparade door de grachten van Amsterdam in 2019. © ANP
De Provincie Limburg heeft 23 plaatsen gereserveerd voor Limburgers tijdens de Pride in Amsterdam. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven om een plekje te bemachtigen op de 'provincieboot'.
Dat maakt de provincie woensdagmiddag bekend op sociale media. Limburg heeft samen met de provincies Gelderland en Noord-Holland één van de tientallen boten tijdens de beroemde parade in Amsterdam.

'Jezelf kunnen zijn'

"De provincie Limburg vindt het belangrijk dat iedere inwoner zichzelf kan zijn en zich thuisvoelt in de provincie. Daarom varen wij als provincie mee en vragen we Limburgse LHBTIQ+-ers - en ambassadeurs - mee op de boot. Want door persoonlijke verhalen te vertellen, ontstaat meer begrip en acceptatie", schrijft de provincie Limburg op haar site.

#storiestoshare

Het thema op de provincieboot is #storiestoshare. Mensen kunnen zich daarom ook aanmelden door hun persoonlijke verhaal te delen: "Heb je bijvoorbeeld net een bijzondere coming-out achter de rug? Ben je aseksueel en wil je laten zien dat mensen zoals jij er ook zijn? Ben je een trotse transman of transvrouw? Ben je slecht behandeld vanwege je geaardheid of genderidentiteit? Of heb je een ander bijzonder verhaal als LHBTIQ+-er? Vertel jouw verhaal en wie weet mag jij mee aan boord."
Ook mensen die zichzelf niet identificeren als LHBTIQ+-er kunnen zich aanmelden, zo benadrukt de provincie. Ze moeten zich dan wel hebben ingezet voor de acceptatie van deze groep.
De Pride in Amsterdam vindt dit jaar plaats van 30 juli tot en met 7 augustus. De botenparade is op zaterdag 6 augustus. Het is een van de drukst bezochte evenementen in de hoofdstad met honderduizenden bezoekers.