Gemeente onderzoekt illegale bewoning vakantiepark Baarlo

Vakantiepark De Berckt in Baarlo © Oostappen Groep Vakantieparken
Op vakantiepark De Berckt in Baarlo wonen mogelijk illegaal asielzoekers. Ook zitten er vermoedelijk bewoners met een vaste verblijfplaats op het park. De gemeente Peel en Maas onderzoekt dit.
De mogelijk illegale bewoning is naar voren gekomen tijdens een controle. De gemeente Peel en Maas kreeg signalen binnen dat er op het park arbeidsmigranten verblijven en mensen permanent wonen.

Stappen ondernomen

Aangezien het vakantiepark aan de Napoleonsbaan Noord de bestemming recreatie heeft, is het huisvesten van arbeidsmigranten en permanente bewoning niet toegestaan. De gemeente onderzoekt dit verder. Mocht er sprake zijn van overtredingen, dan worden er stappen ondernemen. Welke dat zijn, heeft de gemeente niet bekendgemaakt.

Met vertrouwen tegemoet

Vakantiepark De Berckt is van Oostappen Groep Vakantieparken. Peter Gillis, bekend van het tv-programma Massa is Kassa, is daarvan de eigenaar. Een woordvoerder van het recreatiebedrijf wil niet reageren. "Wij zien het onderzoek met vertrouwen tegemoet."

Andere constateringen

Tijdens de controle kwam ook aan het licht dat het aantal personen dat op dat moment op het park verbleef, niet klopt met de inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP). Ook daar wordt onderzoek naar gedaan. Daarnaast werd een kleine gebruikershoeveelheid hennepplanten gevonden. De eigenaar heeft daar vrijwillig afstand van gedaan. Verder is de dierenpolitie ingeschakeld, toen op een bepaalde situatie werd gestuit. Wat dat precies is, meldt de gemeente niet.
De controle werd dinsdag uitgevoerd door de gemeente Peel en Maas in samenwerking met ACT! Interventieteam, Veiligheidsregio Limburg-Noord, Belastingdienst, UWV en de polite, waaronder ook de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM).