L1mburg Centraal: Recordtekort aan personeel

Het UWV-kantoor in Amsterdam. © ANP
Asielzoekers Schinnen zien af van hongerstaking, Pamela Habibovic, de rector magnificus van Universiteit Maastricht en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van dinsdag 17 mei.

Recordtekort aan personeel

Er is een recordkrapte op de arbeidsmarkt. Nooit eerder was het aantal vacatures ten opzichte van het aantal werklozen zo hoog. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Elke 100 werklozen kunnen kiezen uit 133 vacatures. Eind vorig jaar waren dat er 106. Er staan nu ruim 451.000 vacatures open. In de horeca kwamen er de meeste vacatures bij, 15.000 in het eerste kwartaal. Het tekort aan personeel is het grootst in de ICT, transport en logistiek.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Asielzoekers Schinnen zien af van hongerstaking

Ze dreigden met een hongerstaking afgelopen week, maar op het laatste moment zien de wanhopige asielzoekers uit de noodopvang in Schinnen daar toch vanaf. De meeste families vinden het toch te heftig om eraan te beginnen. Hun frustratie over de gebrekkige leefomstandigheden in Schinnen en de onzekerheid wegens het uitblijven van gesprekken met de Immigratie- en Naturalisatie Dienst IND wordt er echter niet minder om.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Pamela Habibovic, de rector magnificus van Universiteit Maastricht

Ze nam eind vorige week officieel het stokje over van Rianne Letschert. Pamela Habibovic is daarmee de tweede vrouwelijke rector magnificus van de Universiteit Maastricht. De overdracht vond plaats tijdens de Dies Natalis. Habibovic is hoogleraar anorganische biomaterialen en werkt sinds 2014 in Maastricht.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Laatste BAL-duel voor basketballer Sander Hollanders

Voor Basketbal Academie Limburg zit het seizoen erop. De club uit Weert verloor afgelopen weekend in de play-offs van Feyenoord. De uitschakeling betekent ook dat Sander Hollanders zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor BAL. De Kerkradenaar werd onlangs nog gekozen als beste jonge basketballer van Nederland.
Bekijk hier de hele reportage terug.