Veel schade na brand door hennepplantage

De schade aan de woningen is enorm. © Track'88
Een woning aan de Opbraakstraat in Geleen is deels in de as gelegd nadat er dinsdagochtend brand woedde. Oorzaak is hoogstwaarschijnlijk een hennepplantage.
Dat meldt de politie Westelijke Mijnstreek op Instagram. Of er iemand is aangehouden, is niet bekend. Aan een foto te zien, is de schade aan de woning behoorlijk. Niemand raakte bij de brand gewond.

Evacuatie

Het vuur zorgde niet alleen voor veel schade, ook werden meerdere buurtbewoners in de vroege ochtend geëvacueerd. De politie benadrukt op sociale media dat hennepplantages voor brandgevaarlijke situaties kan zorgen.

Project

"De gemeente is ruim drie jaar geleden gestart met het project ‘Hensplantages de wijk uit’. Met dit project probeert de gemeente, samen met partners als de politie, netbeheerder Enexis, de woningcorporaties en de buurtpreventieteams, diverse wijken in onze gemeente hennepvrij te maken en houden", zo schrijft de politie in een bericht. Het doel van dit project is om mensen onder andere bewuster te maken van de brandgevaren van hennepplantages.