Maastricht heeft beste sommelier van het land

De beste sommelier van Nederland komt uit Maastricht. © Jean-Marc Beaumont
Adriaan Visser, hoofdsommelier van restaurant Harry’s in Maastricht, is maandagavond benoemd tot beste sommelier van ons land.
De 27-jarige sommelier won de Trophée Henriot, het officiële Nederlands kampioenschap voor sommeliers, zo meldt RTV Maastricht. Visser werkt sinds vorig jaar bij het restaurant in de Maastrichtse wijk Wyck.

Prestigieuze onderscheiding

De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt en is de meest prestigieuze onderscheiding op wijngebied in Nederland. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Nederlands Gilde van Sommeliers. Visser werkte voorheen onder leiding van Roy Pelgrim, die in het verleden tot twee keer toe uitgeroepen werd tot beste sommelier van Nederland.

Advanced sommelier

De winnaar van dit jaar is ook een van de vier Nederlanders die in het bezit zijn van het prestigieuze diploma advanced sommelier, zo meldt Chapeau Magazine. Dat is een titel die wordt toegekend door de Court of Master Sommeliers en de op een na hoogste onderscheiding op dit vakgebied is.

Master sommelier

Over niet al te lange tijd hoopt Visser te worden toegelaten tot het examen voor master sommelier. Daarvan zijn er over de hele wereld slechts zo’n 275, waarvan er maar slechts één de Nederlandse nationaliteit zou hebben.