Eerste vrouwelijke fractievoorzitter Burgerbelangen Kerkrade

Nettie Paul-Ubachs. © Burgerbelangen Kerkrade
Nettie Paul-Ubachs wordt de eerste vrouwelijke fractievoorzitter in de ruim 50-jarige geschiedenis van Burgerbelangen Kerkrade.
Zij volgt Alexander Geers op, die wethouder wordt in het nieuwe college van burgemeester en wethouders. Geers werd in 2018 fractievoorzitter. Hij was toen pas 24 jaar.

Rechtstreeks gekozen

Paul-Ubachs zit sinds 2018 in de gemeenteraad van Kerkrade. Bij de verkiezingen in maart werd zij rechtstreeks gekozen met 194 stemmen. Zij stond op de negende plaats van de kandidatenlijst van Burgerbelangen.
Ze is werkzaam als projectmanager bij zorgaanbieder MeanderGroep Zuid-Limburg. Paul-Ubachs was ook dertien jaar voorzitter van de centrale ondernemingsraad van de organisatie.

Verreweg de grootste

Burgerbelangen bleef bij de verkiezingen verreweg de grootste partij in Kerkrade. Ze steeg van 10 naar 11 zetels op een totaal van 27.

Installatie

Paul-Ubachs treedt officieel aan als fractievoorzitter na de installatie van de nieuwe wethouders, inclusief Alexander Geers. Dat gebeurt op 25 mei. Kerkrade krijgt de komende vier jaar een coalitie van Burgerbelangen, Ons Kerkrade, PvdA en Ouderenpartij.