Verkleed in de zon feesten: Knaltibal wordt zomerfestival

Voor het eerst is er dit jaar een buiteneditie van Knaltibal Festival. © Music Dome
Liefhebbers van verkleedpartijen én zomerse temperaturen kunnen hun hart ophalen. Het Knaltibal Festival krijgt een buiteneditie in Heerlen.
De vierde editie van Knaltibal Festival vindt op zaterdag 23 juli plaats in het Douvenrader Park in Heerlen.

Organsatie pakt groot uit

In navolging van drie uitverkochte edities van het festival, afgelopen carnaval, kiezen organisatoren Ramon Luckers en Kenny Mordang nu voor een evenement in de open lucht. Ze laten weten groots uit te willen pakken. "We mikken op 7500 bezoekers. Er zijn drie area's met verschillende soorten genres en bijpassende artiesten, diverse foodtrucks en grote spellen", vertelt Mordang.

Muziek van eigen bodem

Festivalgangers gehuld in hun pekskes kunnen rekenen op optredens van onder meer JeBroer, Mr. Polska, Mart Hoogkamer, Mental Theo, Team Atje Voor De Sfeer en Tony Junior. Ook Limburgse artiesten als Big Benny, Frans Theunisz en John Tana zullen op het podium staan.

Zestienplussers welkom

Jongeren tussen de leeftijd van zestien en zeventien jaar vallen volgens de organisatoren dikwijls tussen wal en schip. Daarom is er besloten om een minimumleeftijd van zestien jaar te hanteren. "We vinden een eerste kennismaking met festivals voor deze doelgroep, in een veilige omgeving, enorm belangrijk. We richten ons veiligheidsplan evenals onze protocollen dan ook speciaal in op deze doelgroep", zegt Mordang.

'Schappelijke entreeprijs'

Omdat de inflatie de komende maanden hoog blijft, willen de organisatoren hun bezoekers tegemoetkomen. "Vooral in deze tijden van inflatie vinden we het van belang om een schappelijke entreeprijs te rekenen. Daarom hebben we ervoor gekozen om te werken met verschillende ticketfases", aldus Luckers.
De eerste tickets zijn vanaf 24 mei te koop voor 5 euro.