Voortvluchtige drugsverdachte aangehouden op vakantiepark

De aanhouding houdt verband met een omvangrijk onderzoek naar een criminele organisatie, die zich binnen en buiten Nederland bezighield met de productie van synthetische drugs. © iStock
De 26-jarige Alain C. uit Heerlen die wordt gelinkt aan een internationale drugsorganisatie, is donderdagavond gearresteerd op een vakantiepark in het Brabantse Westerhoven.
Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) aan L1.

Productie en invoer

Volgens justitie hield de twintiger - ooit een talentvolle keeper in de jeugd van Fortuna Sittard en Roda JC - zich bezig met de productie en invoer van synthetische drugs. Alains advocaat Wesley Houben zegt vooralsnog niet te willen reageren op de aanhouding van zijn cliënt.

Aanhoudingen Ibiza

Eerder deze maand sloegen de opsporingsdiensten Brunssumer Conner S. (30) en de 24-jarige Khalid 'Soes' B. uit Heerlen al in de boeien. Dat gebeurde op het Spaanse vakantie-eiland Ibiza. Het duo is inmiddels overgeleverd aan Nederland. Alain, Conner en Khalid zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven minstens twee weken vastzitten.

Kopstuk Harry P.

Met deze aanhouding zitten er inmiddels meerdere mensen vast in de grote drugszaak. Harry P. (32) uit Bergeijk, telg van een bekende Brabantse zigeunerfamilie, wordt door de aanklager gezien als de grote vis in dit proces. De bende zou onder leiding van de Brabander staan. De zaak gaat over diverse amfetaminelabs in onder meer Eygelshoven, Tegelen, het Duitse Kassel en Ruppach en net over de Belgische grens in Lanaken. Daar werden in opslag- en productielocaties pillen geproduceerd.