Urn en gedenkteken doodgeschoten Kerkradenaar gestolen

Bij het graf van de in 2008 doodgeschoten Dave Hanssen en zijn moeder is een gat gegraven, waaruit zijn urn is gestolen. © Track'88
De urn en een gedenkteken van de in 2008 doodgeschoten Kerkradenaar Dave Hanssen (31) zijn door dieven meegenomen van begraafplaats Schifferheide.
Dat bevestigt een woordvoerster van uitvaartonderneming Monuta maandag aan L1.

Diefstal

Omroep ZO-NWS meldt dat de broer van Hanssen zondagochtend op een groot gat voor de zerk op het kerkhof in Kerkrade stuitte. De as van Hanssen was na zijn overlijden bijgezet bij zijn reeds overleden moeder. Zowel de urn als het gedenkteken zijn gestolen. "Hoe diep kan iemand zinken", schrijft de broer van Hanssen op sociale media.
De Kerkradenaar werd in 2008 doodgeschoten tijdens een ruzie over een gestolen kluis. Roy den D. werd aangeklaagd voor doodslag. Hij werd vrijgesproken omdat het om zogeheten 'noodweer' ging.

Aangifte

Tegenover ZO-NWS uitten meerdere bezoekers van de begraafplaats hun afschuw. Uitvaartonderneming Monuta noemt het voorval 'heel vervelend en verdrietig voor de nabestaanden'.
De uitvaartonderneming bevestigt dat er door de nabestaanden aangifte van de roof is gedaan. Op het kerkhof zijn geen camera's aanwezig.