L1mburg Centraal: Liefde boerin Janine wil verhuizen

Herderin Janine Lardinois met haar liefde Sander. © L1 (Joop Aerts)
Fans vieren feestje met Fortuna-spelers, Pieter Meekels, boegbeeld Sittard-Geleen, neemt afscheid en meer Limburgs nieuws.
Dt is L1mburg Centraal van maandag 16 mei.

Justitie houdt vast aan moordverdenking huisarts Maastricht

Justitie blijft een Maastrichtse huisarts verdenken van moord op zijn schoonmoeder. George W. gaf de vrouw in 2016 een grote dosis medicijnen waardoor ze overleed. Volgens justitie een voor opgezet plan, de huisarts zelf zegt dat de 76-jarige vrouw in dusdanige medische toestand verkeerde, dat het de behandelmethode rechtvaardige. Vandaag was de eerste dag in het omvangrijke strafproces.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Onderzoek aan naar Joodse roofpanden in Maastricht

De gemeente Maastricht kondigt een nieuw onderzoek aan naar Joodse roofpanden. In de Tweede Wereldoorlog werd het vastgoed van Joodse inwoners onteigend, en vervolgens kwam het in handen van het toenmalige gemeentebestuur. De Joden die de oorlog overleefden, kregen niks terug of werden onvoldoende gecompenseerd. In Roermond vond eerder al een onderzoek plaats naar Joodse roofpanden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Pieter Meekels, boegbeeld Sittard-Geleen, neemt afscheid

Hij was niet de burgemeester, toch was Pieter Meekels voor de buitenwereld jarenlang het boegbeeld van de gemeente Sittard-Geleen. Na een politiek-bestuurlijke carrière van 36 jaar maakt Meekels nu plaats voor een nieuw college. Dinsdag is zijn afscheidsreceptie, nu is de scheidend wethouder te gast in de studio.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Fans vieren feestje met Fortuna-spelers

Meer dan duizend uitzinnige fans hebben zondagavond bij het Fortuna Sittard Stadion de spelers feestelijk onthaald na de gewonnen wedstrijd tegen NEC. De Sittardenaren zijn daarmee verzekerd van nog een jaar in de Eredivisie.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Boerin Janine heeft liefde gevonden

Het Boer zoekt Vrouw-avontuur heeft voor schapenhouder Janine Lardinois uit Epen opgeleverd waar ze naar op zoek was: een man. Ze is nog steeds samen met Sander, op wie haar keuze viel. Dat was zondagavond te zien in Boer zoekt Vrouw.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Bijzondere verloving in een Maastrichts verzorgingshuis

Verliefd, verloofd en wie weet gaan ze ook nog trouwen. Cupido heeft toegeslagen in Zorgcentrum Scharwyerveld in Maastricht. De 99-jarige Theo Thijssen heeft zich verloofd met de 10 jaar jongere Erna Luijten.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Kleine wervelwind in Grubbenvorst

Een bijzonder weersverschijnsel was zondagmiddag te zien in Grubbenvorst. Een aspergesteker filmde daar rond half vier een dustdevil of stofhoos. Dat is een kleine wervelwind die aan het aardoppervlak ontstaat op rustige, warme en zonnige dagen. In een tiental seconden slingerde de stofhoos de folie op de asperges tot 25 meter de lucht in.
Bekijk hier de hele reportage terug.