Theo (99) en Erna (89) zijn smoorverliefd én recent verloofd

Erna Luijten (89) en Theo Thijssen (99) hebben zich verloofd. © L1 (Peter Beeker)
Een trouwdatum is er nog niet, maar de verloving van Erna Luijten (89) en Theo Thijssen (99) is een feit. In Zorgcentrum Scharwyerveld heeft het verliefde stel hun verloving aangekondigd.
De tortelduifjes wonen beiden in een aanleunwoning van het Maastrichtse zorgcentrum.

'Bijzonder'

Volgens thuiszorghulp Renate Bronkers was het verlovingsfeestje vrijdag bijzonder. "Het aanzoek komt van meneer Thijssen. Er was een klein feestje met familieleden. Heel erg leuk. Theo is best een charmeur."

Liefde

Bijna 100 jaar en toch van plan om in het huwelijksbootje te stappen: Volgens Thijsen is het heel normaal, want liefde kent geen regels en houdt zich niet aan de klok. "Het is een lieve vrouw. Kijk eens hoe ze hier zit, ze is ook net naar de kapper geweest."
Beiden zijn al eens getrouwd geweest en hebben hun levenspartners verloren. "Toen ik de verlovingsring van Theo kreeg, werd ik erg emotioneel. Maar ik vind het heel leuk."

Vonk

Het leeftijdsverschil van tien jaar vindt de aanstaande bruid geen probleem. Al vanaf de eerste ontmoeting in het zorgcentrum was er namelijk een klik. "Anderen op de afdeling zagen het veel eerder aankomen dan ik. De vonk sloeg niet meteen over maar heel geleidelijk. Theo is een graag geziene danspartner, maar hij koos mij altijd als eerste."

Verliefd

Luijten is blij met zijn gezelschap. "Theo is een echte Maastrichtenaar en zit vol verhalen. We hebben het leuk samen en maken uitstapjes. Heel gezellig. Verliefd zijn is op deze leeftijd veel makkelijker als vroeger. Toen vond iedereen er wat van. Nu doen we gewoon lekker wat we willen."
"Ik denk dat ik met deze dame wel 100 wil worden", lacht de 99-jarige Thijsen. Hij is op 8 oktober jarig. Plannen om samen te wonen zijn er nog niet. Hun woningen liggen vlak bij elkaar, op dezelfde gang van Scharwyerveld.