Directeur Venloop: 'Organisatie was een hele operatie'

De Venloop is live te volgen op L1 © Joop Aerdts
Na twee uitgestelde edities kon de Venloop in Venlo afgelopen weekend weer doorgaan. Duizenden mensen hebben zaterdag verschillende afstanden gewandeld en zondag kwamen de hardlopers in actie.
Directeur Wim Lensen heeft een goed weekend achter de rug, vertelde hij maandagochtend in de L1Nieuwsshow.

'Opnieuw het wiel uitvinden'

Omdat door corona de twee voorgaande edities niet konden doorgaan, was het organiseren van het evenement weer een hele operatie. "Het voelt alsof je het wiel weer moest gaan uitvinden. Je hebt te maken gehad met een veranderende overheid en omstandigheden. We hebben twee jaar lang corona gehad. Leveranciers bestaan niet meer en we hebben het een aantal keer uitgesteld. Je propt daarmee alles op een kalender die eigenlijk al vol is", zegt Lensen.

Warmte

Door het warme weer moest de organisatie extra maatregelen nemen. "We hebben meer drinkposten neergezet en het Limburg Museum diende als koelruimte. Ook hebben we de ambulance en Spoed Eisende Hulp (SEH) opgeschaald." Volgens Lensen waren er momenten dat deze ook daadwerkelijk vol zat met deelnemers.

Minder toeschouwers in Velden

Een ander gevolg van het steeds uitstellen van deze editie is het kleinere aantal toeschouwers langs de route. "Zeker in Velden is het altijd groot feest. Nu waren ze druk bezig met de carnavalsvoorbereidingen voor gekke maandag."
De editie van de Venloop van volgend jaar staat gepland op 25 maart.