L1mburg Centraal: Actiedag tegen overlast vliegverkeer

Stockfoto © iStock
Protest tegen Maastricht Aachen Airport, bemesten met menselijke uitwerpselen, waaghalzen trotseren achtbaan en meer Limburgs nieuws
Bekijk hier de hele uitzending

Protest tegen Maastricht Aachen Airport

Een landelijke actiedag tegen de vervuiling en overlast van vliegverkeer. Bij Schiphol en vijf regionale vliegvelden verzamelden zich vandaag omwonenden en actiegroepen om hun stem te laten horen. Uiteraard ook in Beek bij luchthaven Maastricht Aachen Airport, want hier valt binnenkort een beslissing over de toekomst van de luchthaven. Al gaat de discussie over het vliegverkeer over veel meer dan alleen het wel of niet sluiten van een vliegveld.
Bekijk hier de hele reportage

Bemesten met menselijke uitwerpselen

Je eigen poep en plas doneren bij de boer. Dat kon vandaag in Kelpen-Oler. Veehouder Thieu Bongers doet mee aan de landelijke actie 'Give a Shit'. Het land bemesten met menselijke uitwerpselen; klinkt misschien vies. Maar het is keihard nodig, zegt de boer. Want het is zonde om alles door het riool weg te spoelen.
Bekijk hier de hele reportage

Waaghalzen trotseren achtbaan

Je moet er een sterke maag voor hebben, en misschien toch wel een beetje gek zijn. 24 uur lang ritjes maken in de achtbaan. Het kan binnenkort in attractiepark Toverland in Sevenum, dat met deze actie geld ophaalt voor het goede doel. Gisteravond werden de kandidaten die mee willen doen aan de marathon getest.
Bekijk hier de hele reportage

Wandeltocht tijdens Venloop

Het is, na de Amstel Gold Race, het grootste sportevenement van Limburg: de Venloop. Morgen vindt de hardloopwedstrijd plaats, en vandaag wordt er gewandeld.
Bekijk hier de hele reportage

Team Pex gaat voor nieuwe EK-titel

Het kart-team van Pex, dat wil dit weekend thuis in Genk goede zaken doen om dit seizoen een nieuwe Europese titel binnen te halen. Het Limburgse team heeft bewezen dat het op grote kampioenschappen op het juiste moment weet te pieken.
Bekijk hier de hele reportage

Toneelstuk met hulp van ex-gedetineerden

Een musical over vrouwen in de gevangenis. Die kun je alleen geloofwaardig op de planken brengen als je weet hoe het leven daar is. En dus gingen de spelers van de musical Bad Girls in gesprek met ex-gedetineerden. Het resultaat is vanavond te zien in 't Raodhoes in Blerick.
Bekijk hier de hele reportage