Waaghalzen maken urenlange rit in achtbaan Toverland

Afbeelding ter illustratie
Wie durft en kan mentaal de Troy achtbaan 24 uur achterelkaar aan?
Voor 24 waaghalzen heeft attractiepark Toverland de ultieme testcase. Terwijl het park leegstroomt en de bezoekers naar huis gaan krijgen de deelnemers in het park een presentatie voorgeschoteld wat hen te wachten staat. Bij de ingang staan schalen vol met donuts. Slechts een enkeling waagt zich aan de traktatie, maar de meeste slaan toch af wetende dat ze straks twee uur in een achtbaan moeten zitten. Want dat is de testcase.

Plaspauze

Uit 4000 inschrijvingen koos het attractiepark 24 achtbaanfreaks. Zij maken kans om 2 juli mee te doen aan een challenge om 24 uur in de Troy te zitten, de houten achtbaan van Toverland. Tessa Maessen van Toverland stelt enigszins gerust dat alle deelnemers om het uur een plaspauze krijgen en om de vijf uur een half uur moeten pauzeren.

Knettergek

Michelle Hermsen (19) uit Wanssum bedacht zich geen moment om aan te melden; haar moeder noemde haar knettergek, maar zelf vond ze het een mooie uitdaging. Vooral het doel sprak haar enorm aan. Er wordt namelijk geld opgehaald voor de stichting Durf te vragen. Een organisatie van Youtuber Dylan Heagens en Marit Brugmans. De stichting is er om jongeren te helpen met het herkennen en erkennen van psychische problemen. Tijdens de challenge kunnen pretparkliefhebbers tegen betaling een ritje meemaken met een van de deelnemers. Ook Thomas Geelens uit Maastricht behoort tot de gelukkige: "Ik heb al sinds kind een fascinatie met achtbanen dus is het heel leuk als je mag blijven zitten."
Toch gooit Geelens na een uur de handdoek in de ring. Hij raakt misselijk en kan niet meer verder. Tessa Maessen noemt dit precies de reden waarom de testavond gegeven wordt: "De kandidaten kunnen zo bepalen, durf ik het ook 24 uur aan of is het me toch te veel en dat is ook goed."
Michelle Hermsen is niet te stoppen. Twee uur lang heeft ze gefeest en vriendinnen gemaakt. Er wordt nog snel een foto gemaakt. Pas over een paar weken laat Toverland weten wie door is. De nieuwe vriendinnengroep van Michelle heeft er wel zin en noemt de 24-uur challenge op voorhand al appeltje, eitje.