John Tana vervangt Snollebollekes op Pop on Top

John Tana op de Boètegengewoeëne Boètezitting in Venlo © Bram Becks
De markante artiest John Tana uit Maastricht geeft acte de présence op Festival Pop on Top in Valkenburg. Hij is de vervanger van Snollebollekes.
De Brabantse feestact met Rob Kemps kan niet naar het zuiden komen, omdat hij dan een geplande tv-opname heeft staan. Dat heeft het management aan de organisatie laten weten, zo staat op Facebook.

Ontzettend balen

"Ook zijn andere optredens die in de week van Pop on Top zouden plaatsvinden, kunnen deze week niet doorgaan. Wij balen hier natuurlijk ontzettend van", schrijft de organisatie van Pop on Top.

Maastrichts icoon

Maar er is in de naam van John Tana een vervanger gevonden. Bezoekers kunnen niet springen op Links rechts van Snollebollekes, maar meezingen met Boursin en De Garage, de hits van John Tana. Hij wil daarmee de nieuwe Maastrichtse chansonnier worden.

Tienjarig bestaan

Festival Pop on Top is vrijdag 27 mei en zaterdag 28 mei. John Tana staat op vrijdag op het podium. Het tweedaagse festival bestaat tien jaar en dat wordt gevierd met optredens van onder meer Davina Michelle, Kraantje Pappie, Suzan & Freek en Flemming.
Het festival moet overigens een kleine halve kilometer verkassen, aangezien wilde zwijnen het oorspronkelijke terrein op de Cauberg vernield hebben. Daarom vindt het nu aan de andere kant van Holland Casino plaats.