Gaslek Heerlen na week verholpen

Voordat de bewoners weer gas kunnen krijgen moet het water uit de leiding © Orange Media
Enexis verwacht dat vrijdag nog de laatste woningen in de Heerlense wijk Welten weer worden aangesloten op het gas. Het ging vrijdag aan het begin van de middag om nog ongeveer 10 woningen.
Daarmee hebben die adressen het een week zonder warm water moeten stellen.

Water

De gasleidingen in de wijk werden zaterdag buiten gebruik gesteld, omdat water uit een gesprongen waterleiding in het gasnet was gestroomd. Dat water moest eerst uit de leidingen gepompt worden. Daarna moesten de leidingen eerst worden gecontroleerd voordat de gaskraan weer open kon.

Helling

Omdat de wijk op een helling ligt, stroomde het water en de vervuiling in de gasleidingen naar de lagergelegen straten. Daardoor heeft het met name aan de Pijnsweg dagen geduurd voordat de gaspijp weer schoon was.

Trottoirs

Vanwege het gaslek zijn de afgelopen week in een groot deel van de wijk trottoirs opengebroken. Het herstel daarvan gebeurt na het weekend. Ook wordt dan al het materiaal dat is gebruikt opgeruimd.
Bewoners die door de storing getroffen zijn, hebben recht op compensatie. Daarover worden ze de komende dagen door Enexis verder geïnformeerd.