Man filmt tijdens musical: moet beelden van politie wissen

Stockfoto. © iStock
Een man is donderdagavond na meerdere waarschuwingen blijven filmen tijdens een voorstelling van de musical Dagboek van een Herdershond in het MECC in Maastricht.
Zelfs het beveiligingspersoneel moest eraan te pas komen om de man op de regels te wijzen. Dit wilde echter niet lukken en de bezoeker werd volgens uitvoerend producent Frans Hendrickx zelfs een beetje agressief.

Politie

De man is daarom dan ook na de voorstelling aangesproken door enkele agenten. Zij lieten weten dat hij de filmpjes moest verwijderen, waarna hij dat ook deed. "Ik denk dat hij het niet helemaal begreep in eerste instantie, hij was ook wel erg geschrokken. We hebben hem een flesje water aangeboden om te bekomen in de bus naar huis", legt Hendrickx uit.

'Storend moment'

Hoewel het volgens de producent een storend moment was tijdens de voorstelling, is het incident wel afgehandeld. "Het is een live-event, dus zoiets is heel storend. (...) In principe heeft iedereen de voorstelling afgekeken. Het was een prachtig slotapplaus, dus in die zin hebben de bezoekers zeker genoten."