Betonblokken moeten straatraces weren in Brunssum

Bij deze bijeenkomst op de Ganzenpool raakte het wegdek beschadigd © L1
Zo'n 150 betonblokken op het terrein aan Ganzepool in Brunssum moeten ervoor zorgen dat daar geen bijeenkomsten voor autoliefhebbers worden gehouden, waar ook straatraces worden georganiseerd.
Om die reden werden vorige week al per direct bijeenkomsten verboden. Dat gebeurde na een reeks incidenten.

Toch geracet

Afspraken maken met organisatoren van die bijeenkomsten leverde niet het gewenste resultaat op. Er werd namelijk gesteld dat er niet meer geracet zou worden, maar dat gebeurde toch weer bij het autotreffen op 23 en 30 april.

Op dak

Op beelden van zulke bijeenkomsten is onder meer te zien dat er op de Ganzepool wordt geracet terwijl er iemand op het dak van een van de auto's ligt. Ook is volgens lokale omroep ZO-NWS door hard remmen het asfalt van de weg vlak langs de Buitenring Parkstad beschadigd geraakt. Ook werd er met brommers en motoren gescheurd.

2500 kilo

Nu laat de Provincie Limburg betonnen blokken, die per stuk zo'n 2500 kilo wegen, plaatsen, meldt ZO-NWS. Op die manier moeten gemotoriseerde voertuigen niet meer het terrein op kunnen komen.

Motorrijlessen

Het terrein wordt volgens de lokale omroep nu gebruikt door een rijschoolhouder voor oefeningen tijdens de motorrijles. Ook gebruiken wachtende vrachtwagenchauffeurs het terrein een aantal keren per week als tijdelijke rustplaats.

Bereikbaar

Om te zorgen dat zij het terrein kunnen blijven gebruiken, zal een kleine hoek van het terrein bereikbaar blijven. In overleg met de rijschoolhouder wordt een toegangshek middels ene pas of sleutel voorgesteld.
De carmeetings streken begin april neer in Brunssum, nadat de autoliefhebbers zich eerder al verzamelden op de parkeerplaats van het Parkstad Limburg Stadion of de meubelboulevard in Heerlen.