Asielzoekers opvang Schinnen dreigen met hongerstaking

Een aantal bewoners van de noodopvang tijdens de sit-in. © L1 (Riël Linssen)
Een aantal bewoners van de noodopvang in Schinnen dreigt maandag een hongerstaking te starten omdat zij ontevreden zijn over de procedure voor asielaanvragen.
Zo zouden zij geen informatie krijgen en zouden de aanvragen stilliggen.

Frustratie

De bewoners van de Schinnense noodopvang zeggen gefrustreerd te zijn door het gebrek aan informatie vanuit het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) temidden van de slechte leefomstandigheden in het complex. De asielzoekers protesteren donderdag al tegen de kwestie met een zogeheten sit-in, een geweldloos zitprotest.
Verder zijn de bewoners van de noodopvang ook boos omdat ze het gevoel hebben dat vluchtelingen uit Oekraïne sneller geholpen worden.

Protesten

Het is niet voor het eerst dat de bewoners in opstand komen. Ook in januari werd al geprotesteerd vanwege de slechte leefomstandigheden in de opvang. Er waren toen klachten over de temperatuur in het complex, het eten en de veiligheid. Daarnaast voelden de vluchtelingen zich onveilig in de opvang doordat deze bestaat uit een aantal tenten.
Het COA wil donderdag niet reageren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!