A2-tunnel twee nachten dicht vanwege onderhoud

De Koning Willem-Alexandertunnel © Jean-Pierre Geusens
Rijkswaterstaat voert volgende week onderhoudswerkzaamheden uit aan de Koning Willem-Alexandertunnel. Hierdoor is van 18 op 19 mei de onderste tunnel laag (A2) en van 19 op 20 mei de bovenste tunnellaag (N2), telkens tussen 00:00 uur en 4:00 uur afgesloten.
Het verkeer wordt omgeleid via de reguliere omleidingen, aangegeven via het Dynamische Route informatiepaneel en gele en blauwe bebording. Weggebruikers moeten door de omleidingen rekening houden met extra reistijd.

Standby

De Koning Willem-Alexandertunnel wordt tijdens regulier onderhoud normaal gesproken per laag afgesloten van 21:30 tot 6:00 uur. Voor het adequaat kunnen testen van bepaalde functies is het nodig om de tunnel 1 keer per jaar een korte periode volledig (de A2 en N2) af te sluiten. Tijdens deze specifieke testen gaat het hele systeem in een soort 'standby' stand. In die periode moet de tunnel in beide nachten even helemaal dicht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!