IJzeren pin veroorzaakt gaslekkage in woonwijk

De ijzeren pin doorboorde een gasleiding. © WeertdeGekste.nl
Een ijzeren pin die uit de grond werd getrokken heeft donderdagochtend voor een gaslekkage gezorgd in de wijk Fatima in Weert.
De brandweer en politie moesten iets voor 9:00 uur op de Nieuwstraat in actie komen. Het voorval gebeurde bij het buurthuis van Fatima.

Sissend geluid

Daar wilden ze een ijzeren pin uit de grond trekken, maar op het moment dat dat werd gedaan, was er een sissend geluid te horen volgens WeertdeGekste.nl. Het bleek dat de pin een gasleiding had doorboord. De aanwezige vrijwilligers van het buurthuis lieten de ijzeren pin zitten. Ze waarschuwden volgens de lokale nieuwssite meteen de hulpdiensten en zorgden dat ze zelf op veilige afstand waren.
Directe omgeving afgezet
De brandweer verrichte metingen, maar hoge concentraties gas in de buitenlucht werden niet gemeten. Dat betekende dat omliggende woningen niet ontruimd hoefden te worden. Wel werd de directe omgeving afgezet. Het is nu aan netbeheerder Enexis om het lek te dichten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!