L1mburg Centraal: Volkswijk eist einde aan woningproblemen

Stockfoto © iStock
Heerlerheide eist einde aan vocht, schimmel en slechte isolatie, horeca pleit opnieuw voor steun en meer Limburgs nieuws
Bekijk hier de hele uitzending

Heerlerheide eist einde aan vocht, schimmel en slechte isolatie

Vocht, schimmel en slechte isolatie en toch huurverhoging. Heerlerheide komt in opstand. In negen straten zijn spandoeken te vinden die de woningvereniging oproepen tot actie.
Bekijk hier de hele reportage

Inflatie, personeelstekort: horeca pleit opnieuw voor steun

Het kabinet moet horecaondernemers helpen het hoofd boven water te houden. Dat zegt branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland. Na twee jaar corona buitelen ze nog steeds van de ene in de andere crisis. Als gevolg van de pandemie is er een personeelstekort waardoor bijvoorbeeld openingstijden aangepast moeten worden. En dan is er nog de torenhoge inflatie: de stijgende inkoop- en energieprijzen. Donderdag is er een debat in de Tweede Kamer over de coronasteunpakketten. We spreken erover met Dirk Beljaarts, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland.
Bekijk hier de hele reportage

Verdronken kasteel Elsloo te zien op je telefoon

In de 17de eeuw werd de burcht van Elsloo volledig opgeslokt door de Maas. Vanaf nu is het verdronken kasteel virtueel te bezoeken op de plek waar het ooit stond, met augmented reality op je telefoon.
Bekijk hier de hele reportage

Play-offs: Roda uit tegen Excelsior

De play-offs om promotie naar de eredivisie beginnen voor Roda JC met Excelsior als obstakel in de eerste ronde. De eerste van twee onderlinge wedstrijden is in Rotterdam.
Bekijk hier de hele reportage

Het kan nog alle kanten op voor Fortuna

Voor Fortuna Sittard, dat woensdag thuis speelt tegen Vitesse en nu nog op een 'veilige' vijftiende plek staat, kan het nog alle kanten op in de strijd tegen degradatie.
Bekijk hier de hele reportage

Brightlands, 10 jaar jong, kijkt 10 jaar vooruit

Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen bestaat 10 jaar. In die tijd verdubbelde het aantal innovatieve bedrijven van 50 naar iets meer dan 100. Het aantal banen groeide nog veel harder, van 1240 naar 3000. Een feestje mag er dus wel gevierd worden, maar er wordt met name naar de komende tien jaar gekeken.
Bekijk hier de hele reportage