Onderzoek naar ernstige intimidatie gevangenismedewerkster

De gevangenis in Roermond © Erwin Minkenberg
Een medewerkster van de gevangenis in Roermond is thuis geïntimideerd door onbekenden. Haar auto en woning zijn beklad en vernield. Op haar huis is met verf een verwijzing naar de gevangenis geschreven.
Dat blijkt uit informatie van L1. Gevangeniswoordvoerder Robert Meijer bevestigt het incident.

Directe verwijzing

De vrouw, die in Kelpen-Oler woont, werd ongeveer een maand geleden onaangenaam verrast. Haar auto was beklad met verf en lijm, het dak van de auto was vernield en er waren stenen tegen de wagen gegooid. Op het huis was met verf een tekst geschreven en die verwees naar haar werkzaamheden in de gevangenis.

Onderzoek loopt

Het is niet duidelijk uit welke hoek de intimidatie komt. De zaak ligt bij de politie, nadat de medewerkster aangifte deed. Meijer wil niets kwijt over het onderzoek of eventuele verdachten en scenario's. "Het is aan de politie hier eventueel uitspraken over te doen." Een politiewoordvoerster wil uit privacyoverwegingen niets kwijt over de zaak.

Uitvoerig contact

Ondertussen richt de gevangenisdirectie zich op het welzijn van de medewerkster. "Er is nazorg geboden", zegt Meijer. "Vanuit het management en direct leidinggevende is er uitvoerig contact met de medewerker. Ook zijn zij ter plaatse geweest." Meijer laat weten dat er maatregelen zijn getroffen, maar wil daar inhoudelijk niets over kwijt.