L1mburg Centraal: minister Hoekstra bezoekt Maastricht

Minister Hoekstra tijdens zijn bezoek aan Maastricht © L1
Een deel van de Heerlense wijk Welten zit al twee dagen zonder gas, Edelweiss Heerlen viert uitgesteld jubileumfeest en meer Limburgs nieuws in de uitzending van L1mburg Centraal.
Met daarin de volgende onderwerpen:

Minister Hoekstra sprak in Maastricht over oorlog in Oekraïne

Europa moet de druk op Rusland verder opvoeren om de oorlog in Oekraïne te stoppen. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra in Maastricht. Hij gaf daar een speech waarin hij zijn visie op Europa deelde.

Deel Heerlense wijk Welten al twee dagen zonder gas

Ruim 250 huishoudens in de Heerlense wijk Welten zitten al twee dagen zonder gas en dus zonder warm water. Het kan nog wel een paar dagen gaan duren voordat alle gasaansluitingen weer werken. Gelukkig lijken de meeste bewoners zich daar geen zorgen om te maken:

DNA-onderzoek kijkt of wolf kalf doodbeet in Noorbeek

De wolf rukt op in Limburg. Dat betekent oppassen geblazen voor boeren, want de wolf is niet vies van een schaap of een kalf. Afgelopen weekend nog werd er een kalf doodgebeten in Noorbeek. Of de dader een wolf is geweest, wordt onderzocht; DNA-onderzoek moet dat vaststellen.

Zo maak je van een leegstaand pand een zorgwoning

De vraag naar zorgwoningen zal de komende jaren alleen maar toenemen. We hebben te maken met woningnood en tegelijkertijd groeit het aantal ouderen. Dus wordt er gezocht naar oplossingen. In Heel werd het voormalige gemeentehuis omgetoverd tot zorgcomplex.

Daryl Werker over de play-offs van Roda

Dinsdag beginnen voor Roda JC de play-offs om promotie naar de eredivisie, met Excelsior als tegenstander in de eerste ronde. In het verleden speelde Roda al vaak memorabele playoff-duels. Eén speler in de huidige selectie maakte veel van die krakers mee, Daryl Werker.

Edelweiss Heerlen viert uitgesteld jubileumfeest

In 2018 begonnen ze met de voorbereidingen van hun 60-jarig jubileumfeest, dat eigenlijk in 2020 gevierd had moeten worden, maar dat vieren kon uiteindelijk niet, vanwege corona. We hebben het over Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss Heerlen. Inmiddels bestaat de vereniging dus eigenlijk al 62 jaar, en nu konden ze het jubileumfeest dan eindelijk écht vieren met een muzikale show op het Corneliusplein in Heerlerheide.