Inhaalzorg SJG Weert: 'We kunnen andere ziekenhuizen helpen'

Stockfoto © iStock
Het Sint Jans Gasthuis (SJG) in Weert wil en kan andere ziekenhuizen gaan helpen met het inhalen van de zorgwachtlijsten.
Dat laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten aan L1.

Flexibeler

Het SJG is inmiddels in een vergevorderd stadium van het leveren van inhaalzorg na de coronacrisis. "We zijn nu zelfs aan het kijken hoe we andere ziekenhuizen kunnen helpen met hun wachtlijsten. Dat is ons gelukt door hard werken, vooral vorige zomer én het feit dat wij als klein ziekenhuis flexibeler zijn. De wachttijden voor de meeste ingrepen zijn daardoor sterk teruggebracht", aldus de woordvoerder.

'Eerder hulp in Weert'

Patiënten die bij hun huidige ziekenhuis nog lang moeten wachten, kunnen wellicht eerder geholpen worden in Weert. "Wij raden patiënten die elders lang moeten wachten aan om contact op te nemen met de afdeling zorgbemiddeling van hun verzekeraar, zodat ze misschien sneller geholpen kunnen worden. In Weert gelden in het bijzonder korte wachttijden voor chirurgische ingrepen, zoals een liesbreuk", licht de woordvoerder toe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!