L1mburg Centraal: Moederdag ook voor bonusmoeders

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Musical Dagboek van een Herdershond in première, Moederdag is er ook voor bonusmoeders en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van zondag 8 mei.

Bestuur Vitesse '08 Gennep stapt op

Leden die weliswaar netjes contributie betalen, maar verder vooral verwachten dat anderen alles regelen bij de club. Dat is bij veel amateurverenigingen de dagelijkse praktijk. Bestuursleden, jeugdleiders, mensen voor achter de bar of die de shirtjes wassen. Er zijn nog maar weinig mensen voor te porren. Vrijwel alle Limburgse verenigingen kampen met een chronisch tekort aan vrijwilligers. Bij voetbal- en atletiekvereniging Vitesse '08 in Gennep is het bestuur er klaar mee. Ze stappen op, in de hoop hun leden wakker te schudden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Moederdag, ook voor bonusmoeders

Op Moederdag worden natuurlijk alle moeders en oma's in het zonnetje gezet, maar omdat steeds meer ouders gescheiden zijn en een nieuwe partner krijgen, zijn er in Limburg ook duizenden zogenoemde bonusmoeders. Ook voor hen is het een bijzondere dag, weet ook Irma Huis in 't Veld uit Echt.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Musical Dagboek van een Herdershond in première

Het is de grootste Limburgse theaterproductie ooit. De musical Dagboek van een Herdershond ging in première, in het MECC in Maastricht. Het verhaal over het dorpse leven in Zuid-Limburg begin vorige eeuw kende al een zeer succesvolle tv-serie eind jaren zeventig. Nu is er dus ook de musical, waarvoor al 45.000 kaarten zijn verkocht. Er staan 78 voorstellingen gepland.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Steyl heeft allereerste brandweerwagen terug

Er werden in de jaren dertig van de vorige eeuw misschien wel levens mee gered, de allereerste brandweerwagen van Steyl. Maar ergens in de jaren vijftig verdween die uit het dorp. De stichting Behoud Monumenten Steyl spoorde de wagen op en bracht hem terug naar het kloosterdorp.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Fortuna sleept drie punten weg uit Enschede

Een tot het einde van de wedstrijd strijdend Fortuna heeft drie belangrijke punten uit Enschede weggesleept. Tegen de nummer vier van de ranglijst FC Twente werd met 2-1 gewonnen. Zian Flemming scoorde de twee Sittardse treffers
Bekijk hier de hele reportage terug.

Soefjan promoot voetbal op kleine pleintjes

Gaan we van de grote stadions naar het voetbal op de kleine pleintjes. Straatvoetballer en Youtube-ster Soefjan Touzani wil jongeren inspireren om vaker buiten op straat te voetballen. Deze week was hij met zijn project 'FC Straat' te vinden in Maastricht.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Derde Giro-etappe naar het Balatonmeer

De laatste etappe in Hongarije zit erop voor de renners in de Giro d'Italia. Vanaf dinsdag zullen de renners weer op Italiaans grondgebied verder gaan met de eerste grote ronde van het jaar. De derde etappe ging zondag over dik 200 kilometer richting het Balatonmeer.
Bekijk hier de hele reportage terug.