Geparkeerde auto's zorgen voor afgelasting moederdagbraderie

Afbeelding ter illustratie © iStock
De jaarlijkse moederdagbraderie in Blerick is zondagochtend op het laatste moment afgelast. De reden: tientallen geparkeerde auto's zorgen ervoor dat de marktkraampjes niet opgebouwd kunnen worden.
Zondagochtend kwam de organisatie erachter dat maar liefst 35 auto's geparkeerd stonden op de plek waar de braderie zou plaatsvinden. Coen Ottenheijm van de organisatie kwam er al rond 04:00 uur 's nachts achter dat er nog tientallen auto's stonden geparkeerd. "Van tevoren hadden we al briefjes opgehangen dat ze weg moesten. Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Ottenheijm. Hij besloot de politie in te schakelen. "Maar die kon niks voor ons doen en verwees ons door naar de gemeente." Maar bij de gemeente kreeg hij op dat moment niemand te pakken.

Briefjes

Ottenheijm besloot daarom noodgedwongen om drie uur voor de start van de braderie de stekker eruit te trekken. "Vanuit alle windstreken kwamen standhouders", vertelt de organisator. "Dit gaat geld kosten. Alle investeringen die we hebben gedaan zijn voor niks geweest." De geparkeerde voertuigen zijn waarschijnlijk van arbeidsmigranten die de briefjes niet hebben gezien of niet hebben begrepen. "Het is heel vervelend voor alle bezoeker. Van heinde en verre komen bezoekers naar de braderie."

Onvermijdelijk

Bij eerdere edities stonden er ook weleens auto's op de plaats waar de braderie zou komen. "Maar toen waren het er meestal slechts drie of vier. De politie belde die mensen dan op om ze te vragen of de auto alsnog weg kon. Nu was er geen beginnen aan. We konden dus niet anders dan aflassen."
De gemeente heeft volgens Ottenheijm laten weten dat ze met hem om de tafel willen om herhaling van dit ongemak te voorkomen.