Voltallige bestuur sportvereniging Gennep stapt op

Sportpark De Heijkuul waar ook SV Vitesse '08 gebruik van maakt. © Google Maps
Het voltallige bestuur van sportvereniging Vitesse '08 in Gennep stapt per 30 juni op. Dat meldt het bestuur in een brief aan leden.
De vereniging kampt al een aantal jaar met onderbezetting in het bestuur, waardoor 'niemand echt de verantwoordelijkheid draagt'.

Hoop op nieuwe beweging

Ook is er al een jaar geen secretaris meer en heeft de penningmeester ook al aangegeven te stoppen. Met de beslissing hoopt het bestuur dat er een beweging in de vereniging start: "Een beweging die ervoor zorgt dat we als vereniging goed kunnen blijven functioneren en weer snel tot een volwaardig bestuur (met actieve commissies) komen die onze mooie vereniging verder gaat leiden."

'Door leden, voor leden'

Het bestuur wijst erop dat veel leden de vereniging zien als een 'consumptie-vereniging'. Zou zouden te veel leden verwachten dat na het betalen van het contributiegeld, 'alles maar geregeld wordt'. "Dit is echt een verkeerde aanname. SV Vitesse '08 is een vereniging 'door leden, voor leden'. Dat betekent dat we samen de vereniging moeten vormen om samen te kunnen genieten van de activiteiten die we binnen onze vereniging uitvoeren."
De vereniging is in 1908 opgericht en bestaat uit een voetbal- en atletiekafdeling.