L1mburg Centraal: Dode in ingestorte tunnel Heerlen

De tunnel is door iemand zelf gegraven. © Orange Media
Corendon verdubbelt aantal vluchten vanaf Maastricht, Ospel heeft weer een Moulin Blues en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van vrijdag 6 mei.

Dode in ingestorte tunnel Heerlen

Er is nog veel onduidelijk rond de dode persoon die vrijdagmorgen in een ingestorte tunnel in Heerlen is gevonden. Het stoffelijk overschot werd gevonden in een met de hand gegraven tunnel in een bos. Aan die tunnel zou de afgelopen weken 's nachts door een onbekend persoon aan gewerkt.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Zorgen over uitbreidingsplannen vliegveld Luik

Maastricht, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals gaan samen met acht Belgisch-Limburgse gemeenten in verzet tegen de uitbreidingsplannen van vliegveld Bierset bij Luik. Daarvoor hebben zij een advocaat ingeschakeld. De gemeenten zijn bezorgd over de nieuwe vergunningsaanvraag van het Waalse vliegveld. De huidige vergunning loopt begin volgend jaar af. In de nieuwe vergunning die tot 2043 geldig is, wil het vliegveld ruimte voor een kleine 70.000 vluchten per jaar. Dat is ongeveer twee keer zoveel als nu.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Corendon verdubbelt aantal vluchten vanaf Maastricht

Maastricht Aachen Airport wil het nog niet bevestigen, maar reisorganisatie Corendon meldt dat het deze zomer het aantal vliegvakanties vanaf Beek gaat verdubbelen. Dat heeft allemaal te maken met de problemen op Schiphol.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Ospel heeft weer een Moulin Blues

Na twee jaar oorverdovende stilte zijn er meer bezoekers dan ooit op Moulin Blues in Ospel. Het tweedaagse muziekfestival trekt 3.000 liefhebbers per dag. Het vermaarde bluesfestival leeft en viert de Amerikaanse rootsmuziek voor de 35ste keer.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Fortuna op weg naar belangrijk duel met FC Twente

Bij Fortuna Sittard verwachten ze nog vier punten te moeten halen uit de laatste drie wedstrijden om ook volgend seizoen zeker te zijn van eredivisievoetbal. De eerste mogelijk om dat te bereiken is zaterdagavond in Enschede, tegen FC Twente.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Eerste Giro-etappe van Boedapest naar Visegrád

De Giro d'Italia is begonnen met Tom Dumoulin en Wout Poels. Over drie weken is de finish in Verona maar vrijdag begon de eerste etappe in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De rit eindigde bijna 200 kilometer verder in Visegrád, aan de grens met Slowakije.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Jongerencentrum Outpoet Heerlen feestelijk geopend

Jongeren die op allerlei manieren kunnen samenkomen en een creatieve uitlaatklep vinden. Dat is de filosofie van het nieuwe culturele jongerencentrum Outpoet in Heerlen. Outpoet is al meer dan een jaar actief, maar vanwege de coronamaatregelen is het centrum nu pas feestelijk in gebruik genomen. Het is een ontmoetingsplek voor jongeren die vanuit een moeilijke situatie proberen het tij te keren.
Bekijk hier de hele reportage terug.