Edelweiss Heerlerheide niet naar WMC

Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss WMC 2017 © L1
Opnieuw heeft een Limburgse muziekvereniging besloten niet deel te nemen aan het Wereld Muziek Concours komende zomer in Kerkrade.
Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlerheide krijgt de voorbereidingen voor het WMC niet gecombineerd met andere optredens en festiviteiten de komende weken. Eerder haakten harmonieorkest Concordia Obbicht en de fanfares Eendracht Nieuwenhagerheide en St. Caecilia Puth al af, ondanks dat de verenigingen zich wel hadden aangemeld voor het vierjaarlijkse WMC in Kerkrade.

WMC

Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss Heerlerheide zou 31 juli in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade, net als Harmonie en Klaroenkorps Amicitia uit Banholt, uitkomen in de hoogste divisie bij de marswedstrijden. Maar de vereniging levert ook al een muzikale bijdrage aan de concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht in juli. Daarnaast viert de vereniging dit weekeinde haar 60-jarig jubileum. Ook dat is volgens Edelweiss lastig te combineren met repetities voor het WMC.
Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss in actie op het WMC © L1

Jubileum

Edelweiss heeft het jubileum door de coronapandemie twee jaar moeten uitstellen. Het 62-jarige bestaan wordt daarom zondagmiddag op het Corneliusplein in Heerlerheide ingehaald met een taptoe met bekende show- en marchingbands zoals Showkorps Takostu uit Stiens, Drum- en showfanfare Advendo Sneek, Show- en marchingband Exempel uit Empel en Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk. Ook Edelweiss zelf en drumfanfare Parcifal Brunssum zijn erbij. De show op het Corneliusplein begint zondag om 14:00uur.