'Bevrijdingsfestival Roermond blijft gratis'

Fresku tijdens het bevrijdingsfestival in Utrecht © ANP
Het Bevrijdingsfestival Roermond heeft geen plannen om in de toekomst een entreeprijs te gaan vragen, zoals dit jaar wel gebeurt in Groningen.
Dat zegt programmeur Sharik Derksen in de Nieuwsshow op L1 Radio.

Kosten

Het festival in Groningen vraagt vanaf dit jaar wel 5 euro entree aan volwassenen, omdat de organisatie anders niet uit de kosten komt. Ook andere bevrijdingsfestivals hebben moeite om de financiering rond te krijgen.

Zes keer zo groot

"In Roermond speelt dat niet", zegt Derksen. Met de middelen die ze nu hebben en het aantal bezoekers dat erop af komt, lukt het de organisatie om een mooi festival neer te zetten: "Het festival in Groningen is zes keer zo groot, het kleinere festival in Roermond krijgt de financiering zonder al te veel problemen rond", aldus Derksen.

Roermond

Het festival in Roermond is donderdagmiddag rond 13:00 uur van start gegaan met een optreden van Hanna Mae. Op twee verschillende podia's treden in totaal 14 bands en artiesten op. Het Bevrijdingsfestival Limburg wordt afgesloten door songfestivalwinnaar Duncan Laurence. De editie in Groningen telt drie podia, met meer dan 20 optredens. Daar is ook de Maastrichtse band Yin Yin te zien, in tegenstelling tot op de Limburgse editie.