Douchekranen SV Blerick blijven dicht door hoge gasprijzen

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Na de voetbaltraining niet meer bij de club douchen, maar thuis. Het is een maatregel die SV Blerick genomen heeft vanwege de hoge gasprijzen.
Na wedstrijden in het weekend kan er wel gedoucht worden in de kleedkamers van de club.

Enorme prijsstijging

SV Blerick moest onlangs het gascontract vernieuwen en dat zorgde voor een enorme prijsstijging. "Het mag niet zo zijn dat ons zuurverdiende geld allemaal naar het Russische gas gaat. Dat is het ons niet waard. Daarom hebben we de leden geïnformeerd dat op trainingsavonden doordeweeks de douchekraan dicht blijft", licht clubvoorzitter Mike Noldus toe.

Vast tarief

In tegenstelling tot de club uit Blerick laat Venlosche Boys de leden wel op de club douchen. "Wij willen dat leden na het trainen de mogelijkheid hebben om te douchen. Daarbij hebben we vorig jaar een nieuw contract afgesloten met vast tarief voor drie jaar, dus hebben we op dit moment geen last van de stijgende prijzen. Dat kan over twee jaar, als ons huidige contract afloopt, natuurlijk wel het geval zijn. Maar wie dan leeft, wie dan zorgt", aldus voorzitter Tim Versteilen.
In Tegelen volgen ze de situatie van de gasprijzen op de voet. "Ons huidige contract loopt tot het einde van het jaar. Ik verwacht niet dat daar snel iets zal veranderen. In aanloop daarnaartoe zullen we, indien nodig, zeker maatregelen nemen. Maar nu is dat niet aan de orde. Daarbij komt dat het seizoen ten einde loopt en we onze leden hier niet lastig mee willen vallen", legt Bér Vinken van Sportclub Irene uit.

Andere cultuur

Dat leden van Delta Venlo na trainingen niet douchen, heeft volgens bestuurslid Marc de Jong niets te maken met de stijgende gasprijzen. "Dat heeft met hockeycultuur te maken. Die is toch wat anders dan bij het voetbal. Alleen in de weekenden, na een wedstrijd, wordt hier gedoucht. Doordeweeks zie je bijna niemand na het trainen douchen."
Ondanks de andere keuzes kunnen de bestuurders het besluit van Noldus begrijpen. Datzelfde geldt voor het grootste deel van de leden. "Van vier of vijf mensen kregen we een negatieve reactie, dat ze het niet begrepen. Maar van de andere 99 procent hebben we voornamelijk bijval gekregen. De meeste mensen hebben begrip voor ons besluit", vertelt de voorzitter van SV Blerick.