Verzwijgen relatie: geen nieuwe termijn voor wethouder Horst

Rudy Tegels. © Facebook Rudy Tegels
Rudy Tegels (CDA) stelt zich niet meer beschikbaar als wethouder voor de nieuwe coalitie in Horst aan de Maas. Tegels raakte in maart in opspraak toen hij opstapte als wethouder, omdat hij een relatie met een medewerkster van de gemeente had verzwegen.
Het besluit om zich niet meer beschikbaar te stellen als wethouder, valt Tegels zwaar. "Ik wil een nieuwe coalitie niet in de weg staan en daarom heb ik, met pijn in het hart, besloten mij niet beschikbaar te stellen."

Tergend lang

Als reden noemt hij het onafhankelijk onderzoek dat naar aanleiding van het verzwijgen van de relatie is ingesteld door burgemeester Ryan Palmen. "Bijna twee maanden na de aankondiging van het onderzoek, laat de conclusie tergend lang op zich wachten. Terwijl de coalitie-onderhandelingen intussen vragen om duidelijkheid."

Belangrijkste kandidaat

Tegels was namens het CDA de belangrijkste kandidaat-wethouder voor een nieuw college in Horst aan de Maas. Verreweg de meeste CDA-kiezers stemden bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart op lijsttrekker Tegels (805). Ondanks een stevig verlies bleef het CDA de grootste partij in de gemeente.

Verzwegen

Op de tweede dag van de gemeenteraadsverkiezingen werd bekend dat Tegels een relatie met een 'naaste medewerker' van het college van burgemeester en wethouders had verzwegen voor burgemeester Palmen. Hij had dit volgens de regels moeten melden.

'Respecteren besluit'

De 42-jarige Tegels was sinds februari 2020 wethouder in Horst aan de Maas. "Als partij zijn we dinsdag door Rudy Tegels over zijn besluit geïnformeerd. We respecteren dit besluit", aldus het bestuur van CDA Horst aan de Maas.
Het is niet duidelijk of Tegels zijn zetel in de gemeenteraad van Horst aan de Maas wel inneemt.