Festival Cultura Nova maakt eerste namen bekend

Willem de Bruin op Cultura Nova © Marc de Groot
Onder meer de Belgische band K's Choice en Willem de Bruin (bekend van hiphopgroep The Opposites) zullen te zien zijn op de 31ste editie van Cultura Nova in Heerlen.
Het festival heeft de eerste zeven acts bekendgemaakt.

Bont gezelschap

Canadees circusgezelschap Machine de Cirque, Australisch gezelschap Gravity & other Myths, de Spaanse dansers van Aracaladanza, Yoann Bourgeois uit Frankrijk en concerten van Die Krupps en Front Line Assembly maken de lijst met de eerste namen compleet.

Theater

Willem de Bruin is bekend van het Nederlandse hiphopduo The Opposites en zal in het Aambos zijn theatervoorstelling Spuug van God opvoeren. Hij gaat in de voorstelling op zoek naar wie hij is. Met een vader geboren op Curaçao en een moeder uit Amsterdam voelde hij zich nooit helemaal Nederlander en ook nooit helemaal Antiliaan.

Circus

Machine de Cirque is een circusgezelschap met muziek en komische stunts, terwijl de Franse groep van Yoann Bourgeois gebruik maakt van een enorme schommel om halsbrekende toeren uit te halen. Aracaladanza richt zich vooral op dans en tijdens Cultura Nova gaat de familievoorstelling LOOP in première.

Muziek

De Belgische popgroep K’s Choice maakt een nieuwe start met live-optredens. Het optreden tijdens Cultura Nova is vooralsnog de enige in Nederland. Verder zijn er in de Nieuwe Nor optredens te zien van Die Krupps en Front Line Assembly, twee groepen die metal combineren met elektronische muziek.
De voorverkoop van de eerste zeven voorstellingen begint vrijdagmorgen om 11:00 uur. De 31ste editie van Cultura Nova is van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 4 september.