WMC Kerkrade trapt af met openingsparade

Afbeelding ter illustratie © Jean-Pierre Geusens
De 19e editie van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade opent donderdag 7 juli met een parade door de binnenstad.
Nationale en internationale muziekgezelschappen, dansgroepen, steltlopers en andere folkloristische artiesten geven samen het startschot van het blaasmuziekfestival. Dat doen zij vier weken lang met wedstrijden voor harmonie- en fanfareorkesten, percussie-ensembles, brassbands, mars- en showbands en dirigenten.

Activiteiten

De parade door het centrum van Kerkrade begint om 17:00 uur. Showbands als Takostu Stiens, Bicycle Showband Crescendo en Pasveerkorps Leeuwarden nemen deel, net als een afvaardiging van de Nederlandse militaire korpsen en nationale en internationale harmonie- en fanfareorkesten.
Vanaf 19:00 uur spelen onder meer de bands Da Blechhauf'n en Druckluft op een podium op de Markt. Om 22:00 uur is daar ook de officiële openingshandeling. Alle activiteiten in het stadscentrum zijn gratis toegankelijk.

Openingsconcert

In de Rodahal, in de jaren 60 van de vorige eeuw speciaal voor het WMC gebouwd, geven philharmonie zuidnederland en het Wave Quartet een concert. De nieuwe WMC hymne, geschreven door de Kerkraadse componist Hardy Mertens, gaat die avond in première. Verder staan werken van de componisten Johan de Meij, Igor Stravinski en een première van een compositie van Astor Piazolla op het programma.