Star Wars-megafan Raymond (44): 'Kostuum gaat mee graf in'

Raymond Ubachs (links) uit Geleen als Stromtrooper uit Star Wars. © Frank Moonen (L1)
Darth Vader, Luke Skywalker of Yoda. Daar gaat het hart van Star Wars-megafan Raymond Ubachs uit Geleen sneller van kloppen. "Als de muziek aan het begin van de films te horen is, gaan bij mij de nekharen al overeind staan."
Het is woensdag internationale Star Wars Day (May the 4th), de dag waarop fans wereldwijd de filmreeks eren.

In kostuum naar gamewinkel

Een dag die Ubachs (44) zeker niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan. Samen met Marco Schaepkens ging hij een nieuw spel kopen in Maastricht, in kostuum. De Geleense megafan heeft het kostuum van een stormtrooper, de militairen in het fictieve Star Wars-universum. "Stormtroopers zijn eigenlijk wit, maar ik heb die van mij bewust een beetje vuil gemaakt. Als je naar de eerste films kijkt, zie je zo'n Stormtrooper rondhuppelen in het zand."

Mee opgegroeid

Ubachs is met de films opgegroeid. "Dat moest zo zijn. De eerste film is uitgekomen op mijn geboortedatum: 25 mei 1977. Dat is nu bijna 45 jaar geleden. Ik heb al kippenvel als ik denk aan die datum en ben benieuwd wat er op 25 mei allemaal gaat gebeuren."
Zijn liefde voor Star Wars gaat nooit meer over. "Ik blijf hiermee doorgaan. Het kostuum gaat gewoon mee het graf in."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!