Venlose wijkraden schieten consumpties noodgedwongen voor

Het stadhuis in Venlo. © iStock
De dorpsraden en wijkoverleggen in Venlo wachten al maanden op hun subsidies. Ze moeten daardoor noodgedwongen hun betalingen zelf voorschieten, nu is gebleken dat de gemeente 70.000 euro aan subsidies in de begroting is vergeten op te nemen.
De raden wachten al enkele maanden, meldt Omroep Venlo dinsdag.

'Spuugzat'

Pieter Vercoulen van de dorpsraad van Hout-Blerick laat aan de lokale omroep weten dat hij niet de enige is die het 'spuugzat' is. Zijn collega Hans Huijs van wijkoverleg Blerick zegt niet te weten of het overleg nog wel serieus genomen wordt. "Mag er nog wat aan uitgegeven worden, of niet?", vraagt hij zich af.
De raden van Vercoulen en Huijs krijgen beide zo'n 2.500 euro subsidie. Die wordt onder andere gebruikt voor consumpties, advertenties en het huren van ruimtes. "Als je al zoveel jaren goed werk doet en er komt geen geld, dan is dat een klap in het gezicht", vindt Vercoulen.

Geen budget

De vrijwilligers denken niet dat de gemeente een fout gemaakt heeft in de begroting. "Je kunt nagaan dat het er bewust uitgehaald is. Letters vallen niet van papier", stelt Vercoulen. Ook Huijs denkt er zo over: "Wat is een fout? Laat me het maar zo stellen: het is een hele grote vergissing dat we het nog steeds niet hebben."

'Had niet mogen gebeuren'

Volgende week staat een feest op de planning voor de vrijwilligers in de gemeente Venlo. Een aantal wijkraden heeft besloten uit protest niet te gaan.
De gemeente heeft volgens Omroep Venlo inmiddels laten weten haar excuses aan te bieden. "Wij zullen dit vanzelfsprekend op zeer korte termijn in orde maken en hiervoor is intern inmiddels de opdracht verstrekt." Ook zegt de gemeente dat 'dit niet had mogen gebeuren'.