Brunssum opent tweede opvanglocatie voor Oekraïners

Het Barbarahoes in Brunssum wordt klaargemaakt voor Oekraïense vluchtelingen. © Google Maps
Het Barbarahoes in Brunssum wordt klaargestoomd voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het is de tweede opvanglocatie in de gemeente.
De locatie aan de Zonnestraat zal naar verwachting 1 juni voor enkele maanden openen, maakt de gemeente Brunssum dinsdag bekend.

Barbarahoes

De opvang zal zich richten op gezinnen met voornamelijk vrouwen en kinderen. Ongeveer 40 mensen kunnen in het gebouw terecht. Het pand met 13 kamers staat momenteel leeg en diende eerder als kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie.
Eigenaar MeanderGroep en de gemeente hebben afgesproken dat het pand gebruikt wordt tot een nieuwe eigenaar is gevonden. Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd.

Andere opvanglocaties

Sinds eind maart huisvest de gemeente Oekraïense gezinnen in een leegstaand pand aan de Heufstraat. Daar hebben 42 vluchtelingen onderdak gevonden.
Ook zijn er particuliere opvanglocaties in de gemeente. In totaal vinden daardoor, inclusief de nieuwe opvang aan in het Barbarahoes, zo'n 110 Oekraïeners onderdak in Brunssum.

Limburg

In totaal zijn er in Limburg nu zo'n 2000 vluchtelingen uit Oekraïne ondergebracht. Hoewel de toestroom in de afgelopen weken afnam, stijgt het aantal nog steeds.