Geen treinen maar bussen van en naar Heerlen

Het station in Heerlen © Rene Hameleers (Arriva)
Reizigers kunnen van woensdag 4 mei tot en met zondag 8 mei even niet de trein pakken van en naar Heerlen. Door werkzaamheden aan het spoor kunnen de treinen niet rijden.
Arriva rijdt wel met stopbussen tussen Sittard en Heerlen, Heerlen en Valkenburg en Heerlen en Kerkrade Centrum. Verder zullen de intercity's vanuit Eindhoven niet verder rijden dan Sittard. Daarom worden snelbussen tussen Sittard en Heerlen ingezet.

Nieuwe perrons

De tijdelijke aanpassingen zijn nodig, omdat ProRail dan bezig is met het verdubbelen van het spoor tussen Heerlen en Landgraaf. Daarmee komt er ruimte voor meer treinen naar Duitsland. Ook worden er de komende dagen nieuwe perrons gebouwd op de stations van Heerlen en Landgraaf. Verder wordt het stationsmeubilair aangepast.
De werkzaamheden aan het spoor zijn al in volle gang. ProRail maakt gebruik van de Rus 1000S om het spoor te verdubbelen. Deze enorme machine uit Oostenrijk, die ook wel The Lady wordt genoemd, kan allerlei dingen tegelijkertijd doen zoals het leggen van dwarsliggers en het plaatsen van nieuwe rails.