L1mburg Centraal: Weert krijgt handvol miljonairs erbij

Afbeelding ter illustratie © iStock
Weert kreeg er in een klap een handvol miljonairs bij, Ruud Burlet wil snel(ler) naar een circulaire economie, ook Stein heeft een mijnmuseum en meer Limburgs nieuws.

Weert kreeg er in een klap een handvol miljonairs bij

Even staat het leven ondersteboven. De winnaars van de Postcodeloterij in Boshoven kunnen het nog steeds bijna niet geloven. Van de een op andere dag zijn ze miljonair.

Ook Stein heeft een mijnmuseum

Zondag opende de nieuwe locatie van het Nederlands Mijnmuseum in de binnenstad van Heerlen. Maar dat is niet het enige mijnmuseum van Limburg. De 25-jarige Pascal Claessens uit Stein heeft in een schuur in de tuin een eigen mijnmuseum gebouwd. Met allemaal spullen die hij zelf in de afgelopen vijf jaar heeft verzameld.

Boek over de gevolgen van een zware operatie

Als je een zware hartoperatie moet ondergaan, dan heeft zo'n ingreep niet alleen fysieke gevolgen, maar zeker ook mentaal. Je leven wordt dan letterlijk en figuurlijk even stilgezet. Hartchirurg Ehsan Natour van het Maastricht UMC+ heeft een boek geschreven over de gevolgen van een zware operatie. Rutger Meij is één van de patiënten die erover mee kan praten.

Ruud Burlet wil snel(ler) naar een circulaire economie

In 2050 moet de Nederlandse economie volledig circulair zijn: geen verspilling meer van grondstoffen, volledig hergebruik van afval. Maar echt werk maken van die ambitie, dat doet de overheid eigenlijk niet. Tenminste, dat zegt Ruud Burlet. De oud-gedeputeerde was zelf jarenlang actief in de recycle-business en als gedeputeerde ging hij over duurzaamheid. Hij schreef 'The realcycle', een oproep om realistisch over te gaan naar een circulaire economie.

Fortuna verliest kansloos van Feyenoord

Fortuna Sittard kende een zware middag tegen Feyenoord en verloor kansloos met 3-1. Toch raakt daarvan niemand in de war, ondanks de degradatiestrijd waar de club zich in bevindt.

Musical Les Misérables komt naar Maastricht

De moeder aller musicals wordt het wel genoemd, Les Misérables. Het verhaal over Jean Valjean, een arme Fransman die na negentien jaar gevangenisstraf voor het stelen van een stuk brood voorwaardelijk vrijkomt. De musical komt naar Maastricht.