Limburg weer in de prijzen: KoningsKanjer valt in Weert

Een inwoonster van Weert wordt verrast met het goede nieuws © WeertdeGekste.nl
De Weerter vlaai kan bij een aantal inwoners van Weert uit de koelkast worden gehaald, want de KoningsKanjer van 36,7 miljoen euro is namelijk in de stad gevallen.
Dat is zondagavond bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat de Postcode Loterij deze prijs uitkeert.

Miljoenen verdelen

De prijs is gevallen op de postcode 6002 AR. Dat is in de wijk Boshoven. Vijftien meespelende Weertenaren die wonen op de winnende postcode mogen 18,35 miljoen euro met elkaar verdelen. De geluksvogels namen zondag cheques in ontvangst met bedragen uiteenlopend van 965.789 euro tot 2.897.368 euro.

Dat wordt feest

Weertenaren Henk en Ciska worden door Caroline Tensen verrast met een cheque van 1.931.578 euro. "Ik werk al veertig jaar in de horeca", vertelt Ciska. "Mijn droom kwam uit toen ik twee jaar geleden mijn eigen lunchroom opende. Met de prijs wil ik mijn zaak verbouwen. Dan hebben al mijn klanten er plezier van. Met de marktkooplui die altijd bij ons op het plein staan gaan we straks op vakantie naar Ierland. Die jongens trakteren we daar allemaal op een rondje. Dat wordt feest, hoor."
Henk en Ciska uit Weert met hun winnend lot © Jurgen Jacob Lodder (Postcode Loterij)

Kanjerpunten

De andere helft van de KoningsKanjer wordt verdeeld over de deelnemers van de winnende wijkcode 6002. Het bedrag dat deelnemers in de winnende wijk per lot winnen, wordt op 7 mei tijdens het wijkfeest bekendgemaakt. Hoe meer Kanjerpunten iemand heeft verzameld, hoe hoger het gewonnen geldbedrag zal zijn.
Het is niet de eerste keer dit jaar dat er een grote geldprijs in Limburg valt. Het jaar begon voor een aantal inwoners van Reuver goed, toen daar de PostcodeKanjer van 56,7 miljoen euro viel.