L1mburg Centraal: Drukte bij hondenpensions

Een hond in een pension in Geleen. © L1
De traditie van de mei-den staat onder druk, na 110 jaar sluit het dorpscafé in 't Reutje, drukte bij hondenpensions en meer Limburgs nieuws.

De traditie van de mei-den staat onder druk

Even leek het erop dat een eeuwenoude traditie in het Heuvelland de nek was omgedraaid. Het inhalen van de mei-den. Staatsbosbeheer gaf geen toestemming voor het kappen van een denneboom, maar de particuliere eigenaar van een stuk bos in Vijlen wél. Zaterdag was het zover en zette de jonkheid van Noorbeek, de ongehuwde mannen van het dorp, de bijl in de mei-den.

Na 110 jaar sluit het dorpscafé in 't Reutje

De dorpskroeg, een traditie. Al zijn er daar steeds minder van. Een van de laatste bruine kroegen in Limburg waar de kastelein nog een moeder voor je is opende nog één keer de deuren en dan is ook deze kroeg voorgoed gesloten

Drukte bij hondenpensions

Na twee jaar corona gaan we met z'n allen deze zomer weer volop op vakantie. Dat merken ze bij de hondenpensions. Want die zijn inmiddels tot ver na de zomervakantie volgeboekt. Daarbij speelt mee dat veel mensen in coronatijd een hond hebben aangeschaft én dat diverse hondenpensions in coronatijd besloten om te stoppen.

Museum W opent met expo Job Smeets

Na ruim twee jaar van renovatie en restauratie is het nieuwe kroonjuweel van Weert eindelijk toegankelijk; Museum W opent, na een paar keer uitstel door de coronamaatregelen, haar deuren. Er wordt dan ook meteen groots uitgepakt met een openingsexpositie van de in Weert geboren kunstenaar Job Smeets.

Opening bajescafé in Ter Peel

Borrelen in de bajes. Het klinkt misschien wat vreemd, maar vanaf dit weekend is publiek welkom in het bajescafé in Evertsoord. De bediening is in handen van echte gevangenen.