Biertje duurder bij Pinkpop: 'Meer dan drie euro'

De prijs voor een biertje op Pinkpop gaat dit jaar meer dan drie euro kosten. © ANP
Ook Pinkpop worstelt met de inflatie en de verder stijgende prijzen. Daarom ziet het festival zich genoodzaakt de consumptieprijzen te verhogen. Een consumptiebon kost in juni meer dan 3 euro.
"We zijn nog een beetje aan het rekenen, maar het wordt sowieso meer dan 3 euro", zegt Niek Murray namens de organisatie. Bij de laatste editie in 2019 kostte een bonnetje nog 2,80 euro. Maar omdat de kosten steeds hoger worden, is een stijging onvermijdelijk.

Stijging

Ook de prijs voor een dagticket steeg deze editie, van 110 naar 120 euro. Maar heel veel mensen hebben nog de oude prijs betaalt omdat tickets uit 2019 nog geldig zijn. "Achteraf hadden we misschien wel 40 of 50 euro moeten stijgen, afgaande op datgene wat de laatste maanden gebeurt in de wereld," zegt Murray. Een weekendticket kost 245 euro, maar die zijn voor dit jaar allemaal uitverkocht. Ook de vrijdagkaarten zijn allemaal weg, waardoor alleen tickets voor de zaterdag en de zondag nog beschikbaar zijn, al verwacht Murray dat ook die straks uitverkocht zijn. "Wat dat betreft hebben we gelukkig niets te klagen."

3 dagen

Pinkpop vindt plaats op 17, 18 en 19 juni. MetalIica, Pearl Jam en Imagine Dragons vormen de hoofdacts. Het festival maakte eerder deze week al bekend dat de podia vanaf dit jaar anders zijn ingericht.