L1mburg Centraal: Kansen Limburgse bedrijven op Floriade

De Floriade in Almere. © ANP
Luca die zijn vader redde geëerd met onderscheiding, studenten wonen gratis in zorgcentrum in ruil voor hulp en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van vrijdag 29 april.

Kansen voor Limburgse bedrijven op Floriade in Almere

Dik twee weken is de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in Almere nu open. Er is veel kritiek, bijvoorbeeld op het feit dat lang niet alles af is, wat er te zien zou moeten zijn. Ook een paar Limburgse agrarische bedrijven, profileren zich tijdens de Floriade. Maar zij zien vooral kansen, ondanks dat de vorige editie van de Floriade in Venlo, eindigde met een miljoenentekort.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Wie winnen de Limburgse Popprijzen?

Vanavond worden de winnaars van de Limburgse Popprijs bekendgemaakt in de Nieuwe Nor in Heerlen. Dat is vanaf zeven uur live te zien bij L1. Presentator Rian Moonen praat je bij over die finale.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Luca die zijn vader redde geëerd met onderscheiding

De 12-jarige Luca Gollatz uit Herkenbosch is door burgemeester Monique de Boer in het zonnetje gezet. Luca kreeg namelijk een onderscheiding van het Carnegie Heldenfonds omdat hij afgelopen zomer het leven van zijn eigen vader heeft gered.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Pinkpop nieuwe stijl

Over anderhalve maand is het zover. Voor het eerst in drie jaar weer Pinkpop. Jan Smeets heeft afscheid genomen van het festival, maar dat is niet de enige verandering die het festival ondergaat.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Fortuna en de laatste loodjes van het seizoen

Fortuna Sittard is nog niet verlost van degradatiezorgen, maar heeft nu door drie zeges op rij wel wat betere papieren. Uitgerekend in deze belangrijke periode zou trainer Sjors Ultee in de belangstelling staan van verschillende clubs.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Studenten wonen gratis in zorgcentrum in ruil voor hulp

Op de huidige woningmarkt is het vinden van een betaalbare woning al lastig genoeg. Een gratis woonplek klinkt dan waarschijnlijk ook te mooi om waar te zijn. Toch is dit voor een aantal studenten werkelijkheid geworden. Zij wonen sinds begin dit jaar gratis in een appartement in een woonzorgcentrum in Heythuysen, in ruil voor vrijwilligerswerk.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Dieren van zand in GaiaZoo

Normaal gesproken ga je naar de dierentuin om levende dieren te zien, maar in GaiaZoo hebben ze nu dieren van zand. De komende vijf weken worden op verschillende plekken in het park in totaal tien zandsculpturen gemaakt.
Bekijk hier de hele reportage terug.