Een gratis boek lezen terwijl je wacht op de bus of trein

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Limburgers die voortaan met het openbaar vervoer reizen, hoeven zich niet meer te vervelen. In bussen en treinen van Arriva kunnen reizigers met een app boeken of tijdschriften lezen.
Dit kan ook al wanneer reizigers moeten wachten bij een bushokje. Dat maakt het vervoersbedrijf vrijdagmiddag bekend.

Lezen met een app

Reizigers kunnen vanaf 1 mei een applicatie downloaden, 'Wait' genaamd. "De app geeft automatisch toegang zodra een reiziger bij één van de ruim 3000 Limburgse bushaltes van Arriva staat. De app werkt tevens in alle bussen én treinen van Arriva in Limburg. In de bus vraagt de app om het viercijferige voertuignummer. Dit nummer staat in bussen rechts van de chauffeur, bovenin", aldus het bedrijf in een persbericht.
In treinen van Arriva hoeven reizigers geen nummer in te voeren, dan herkent het programma namelijk dat ze zich in een trein van het vervoersbedrijf bevinden. De app is gratis te installeren en werkt vanaf komende maand in de hele provincie.
Overigens hoeft niemand zich zorgen te maken dat ze een verhaal niet uit hebben kunnen lezen: de app onthoudt waar je bent gebleven waardoor je bij de terugweg het verhaal weer kan hervatten.