Limburgse Popprijs: MADOUX volgend jaar openingsact Pinkpop

De band MADOUX heeft vrijdagavond een Limburgse Popprijs in de wacht gesleept. Met deze prijs hebben singer-songwriter Lotte Slangen en haar band zich verzekerd van een mooi optreden: MADOUX is namelijk de openingsact van Pinkpop 2023.
Dat bleek vrijdagavond bij de uitreiking van de Limburgse Popprijzen in poppodium de Nieuwe Nor in Heerlen.

De Belofte

MADOUX won de prijs in de categorie De Belofte. Met deze prijs wil Pop in Limburg investeren in de groei van de artiest of act, zodat deze zich verder kan ontwikkelen binnen de popwereld. Als extra verrassing kreeg de band te horen dat ze Pinkpop volgend jaar mogen openen.

Internationale allure

'Een authentiek stemgeluid dat breekbaar aanvoelt, maar ook krachtig uit de hoek kan komen. MADOUX maakte in 2021 een prachtige, sfeervolle debuut EP', staat in het juryrapport. 'In haar korte bestaan als artiest weet ze zichzelf online sterk te profileren. Zo heeft ze ondanks het stilliggen van het livecircuit toch stappen kunnen maken en ervoor gezorgd dat ze in de picture stond. MADOUX is een popartiest van internationale allure.'

Nu of Nooit

Voorheen konden jonge bands of artiesten een plek op Pinkpop bemachtigen door mee te doen aan Nu of Nooit. Deze provinciale popwedstrijd is in 2019 gestopt. In overleg met Pinkpop en festivalorganisator MOJO is besloten dat het Landgraafse festival blijft investeren in de lokale popsector. Daardoor krijgt de winnaar van de Limburgse Popprijs ook een plek op het Megalandterrein.

Beste artiest

In de categorie Beste Artiest is Rowwen Hèze verkozen tot winnaar. De in 1985 opgerichte band is een bekend fenomeen in Limburg en daarbuiten. De Americaanse band heeft heel wat hits gescoord. Tijdens Koningsdag in Maastricht heeft het gezelschap Willem-Alexander nog mee laten zingen.

Andere categorieën

Verder zijn ook nog prijzen uitgereikt in de categoriën Beste Muziekorganisatie én de Young Professional. Die laatste categorie was nieuw dit jaar. De prijs ging naar Martijn Belleflame. Hij heeft vorig jaar een management en boekingsbureau voor Limburgse artiesten opgericht, waarbij inmiddels 8 acts zich hebben aangesloten. Rumah Recordings mag zich dit jaar de Beste Muziekorganisatie noemen. Dit is een Venlose opnamestudio waar Limburgs talent zich kan ontwikkelen.
De uitreiking van de Limburgse Popprijzen is hier terug te kijken.

Derde keer

De Limburgse Popprijzen worden dit jaar voor de derde keer uitgereikt aan artiesten, ondernemers of organisaties die in 2021 een grote bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuzieksector.