Rijkswaterstaat start met groot onderhoud bruggen en sluizen

De Sint Servaasbrug in Maastricht © Rijkswaterstaat/Studio Retouched
Rijkswaterstaat voert dit en volgend jaar onderhoud uit aan een aantal bruggen en sluizen in Limburg. Hinder voor scheepvaart en wegverkeer is onvermijdelijk.
"We doen ons best dit zo beperkt mogelijk te houden", aldus Rijkswaterstaat.

Vooral Midden-Limburg

De sluizen 15 en 16 op de Zuid-Willemsvaart in de buurt van Nederweert en Weert, de Leveroysebrug en brug 14 in Nederweert en de Sint Servaasbrug in Maastricht worden aangepakt.

Diverse werkzaamheden

Volgens Rijkswaterstaat duren de werkzaamheden, onder meer de vervanging van asfalt en beton- en staalconstructies, zo'n twee tot vier weken. Alleen het onderhoud aan de sluizen in Midden-Limburg neemt langer in beslag. Daar zijn de sluisdeuren toe aan een restauratie.

Kapotte scharnier

Welke opknapdagen met rood zijn omcirkeld op de kalender, maakt de rijksinstelling later bekend. Voor nu is alleen duidelijk dat Rijkswaterstaat begin mei aan de slag gaat met het zuidelijk voetpad op de Maastrichtse Sint Servaasbrug. Een deel van de wandelweg is ontzet door een kapotte scharnier.

Uit de brug hijsen

Het beweegbare deel, beter bekend als een aanbrug, aan de oostkant van het zuidelijk voetpad is afgezet. Met een kraanschip gaan specialisten de aanbrug uit de brug hijsen. Begin juni zal deze terug worden geplaatst.