L1mburg Centraal: Nagenieten van Koningsdag

Speciaal gekleed voor Koningsdag. © Jean-Pierre Geusens
Maastricht geniet na van zinderende Koningsdag, eikenprocessierupsen bestrijden is race tegen de klok, veulen krijgt naam Willem-Alexander en meer Limburgs nieuws.

Maastricht geniet na van zinderende Koningsdag

De dag na Koningsdag is er eentje van terugkijken en vooral nagenieten. Want het bezoek van de koning aan Maastricht wordt wijd en zijd beschouwd als een groot succes. Veertigduizend mensen waren op de been, het was stralend weer, je hoorde geen wanklank en er was een ontspannen koninklijke familie. Collega Jolien Linssen heeft de hele dag achter de koning aangelopen. Heeft zij iets gezien wat wij niet op de tv-beelden zagen?

Eikenprocessierupsen bestrijden, een race tegen de klok

De komende weken zijn cruciaal om de eikenprocessierups te bestrijden. Gespecialiseerde bedrijven zijn dag en nacht bezig. Nu zijn de rupsjes nog klein en hebben ze nog geen vervelende brandhaartjes. De strijd om overlast te voorkomen voor mens en dier is een race tegen de klok.

Kickbokser Mitch Kuijpers stopt ermee

Hij werd in zijn carrière al Europees kampioen en wereldkampioen, maar nu stopt hij. Kickbokser Mitch Kuijpers is inmiddels 36 en wilde nog één keer een Europese titel binnenhalen, tijdens zijn afscheidswedstrijd in Lommel. Zo'n 125 fans uit Haler waren naar het kickboksgala gekomen om Kuijpers voor de laatste keer in actie te zien komen. De opkomst was in ieder geval indrukwekkend voor de boer uit Haler.

Veulen geboren met de naam Willem-Alexander

In Arcen is een veulen geboren met de naam Willem-Alexander. De jonge hengst zag woensdag, op Koningsdag, het levenslicht in Arcen en kreeg daarom de toepasselijke naam van de koning.