Podia Pinkpop verplaatst en meer schaduw op festivalterrein

De oude situatie op het festivalterrein van Pinkpop. © ANP
De festivalweide van Pinkpop ziet er dit jaar anders uit dan je gewend bent. Er komen niet alleen méér zit- en schaduwplekken, maar er wordt tevens geschoven met de podia.
Dat maakt het Landgraafse festival bekend via een filmpje op Twitter.

Podia

De meest ingrijpende veranderingen zijn de verplaatsing van de roze tent en het gegeven dat de IBA Parkstad Stage ('het noordpodium') wordt gedraaid. Dat betekent dat de mainstage en het kleinere podium nu met het zicht naar elkaar toe komen te liggen. Daardoor hoef je minder ver te lopen als je van het ene naar het andere podium wil. De roze tentstage, die voorheen altijd naast de mainstage stond, wordt verplaatst en komt achter het noordpodium te liggen.

Schaduw- en zitplekken

Festivaloprichter en uithangbord Jan Smeets heeft de Pinkpopbezoekers jarenlang op het hart gedrukt om bij zonnig weer goed te smeren. Insmeren blijft natuurlijk belangrijk, maar de organisatie gaat ook meer schaduwplekken maken zodat er verkoeling kan worden gezocht. Daarnaast komen er ook meer zitplekken om even bij te komen van het festivalgeweld.

Wilhelmina

Verder is er dit jaar voor het eerst het zogeheten Wilhelmina Sky Deck. Met een speciaal kaartje kunnen liefhebbers van hieruit de optredens op de mainstage en het noordpodium bekijken. Hapjes en drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
Kijk hieronder naar de nieuwe festivalplattegrond:
De nieuwe indeling van het Pinkpopterrein. © Beeld: Pinkpop

Trappen

De nieuwe indeling van het terrein is niet de enige verandering voor de festivalbezoekers. De iconische trappen, die jarenlang de entree voor de festivalweide vormden, zijn vervangen door een helling. Veel Pinkpopgangers hebben de trappen wel eens gebruikt om even bij te komen of om net even iets beter over de mensenmassa heen te kunnen kijken. De trappen zijn vervangen om het terrein rolstoelvriendelijker te maken én voor de veiligheid van de festivalgangers.

Programma

De 51ste editie van Pinkpop vindt plaats op 17, 18 en 19 juni 2022 op festivalterrein Megaland in Landgraaf. De headlingers zijn Metallica, Pearl Jam en Imagine Dragons.