L1mburg Centraal: Maastricht straalt volop met Koningsdag

De koning en zijn gezin op de Sint Servaasbrug, het startpunt van de route. © Jean-Pierre Geusens
Versierd door de binnenstad van Venlo, G-voetballers VVV in de Bijzondere Eredivisie en meer Limburgs nieuws.

Maastricht straalt volop tijdens Koningsdag

Tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland genoten woensdag volop tijdens Koningsdag in Maastricht. Het volksfeest begon rond elf uur op de Sint Servaasbrug en eindige ruim twee uur later op het Vrijthof met een concert van Rowwen Hèze.

Versierd door de binnenstad van Venlo

Niet alleen in Maastricht was het vandaag Koningsdag. In tal van dorpen en steden werd Koningsdag gevierd. Zo ook in Venlo. Daar konden kinderen de fiets, step of kinderwagen versieren en onder begeleiding van de Joeksjagers in een optocht door de binnenstad van Venlo lopen.

Een jaar lang elke dag vissen, nu in Limburg

Een jaar lang elke dag vissen. De meeste mensen moeten er niet aan denken, maar karpervisser Toby de Waard en zijn vriendin Froukje Zuidema uit Veendam doen het. Ze zijn gestart op 1 januari en gooien in het hele land een hengeltje uit. Dezer dagen zitten ze aan de Limburgse waterkant.

Boom midden op fietspad in Sittard

Een opmerkelijke situatie in Sittard. Bij een nieuw aan te leggen fietspad heeft de aannemer een probleem. Er staat namelijk een grote boom precies in het midden van het beoogde pad. Tot er een oplossing is voor de situatie zijn de werkzaamheden stilgelegd.

G-voetballers VVV en de Bijzondere Eredivisie

De VVV-Foundation zorgt er voor dat de voetbalclub uit Venlo ook haar maatschappelijk gezicht laat zien. Zo komt een team met G-voetballers uit in de Bijzondere Eredivisie, een onderlinge competitie voor spelers met een beperking. Spelen in het eigen stadion De Koel zorgt dan voor een onvergetelijke ervaring.